When you realize you want to spend the rest of your life with somebody, you want the rest of your life to start as soon as possible.

~Nora Ephron, When Harry Met Sally

Tuesday, 18 October 2011

Veil Nikah Idaman Kalbu...

Assalamualaikum,

Sebenarnye... Okey, saya nak menyibuk jugak. Saya nak menyibuk cerita pasal veil idaman untuk nikah nanti, boleh? Hehe.. 

Dan sebenarnye.... veil nikah dah pun dibeli secara kelam kabut pada tanggal bulan 12 tahun 2010 yang lepas sebagai hantaran. Mana tak, sehari suntuk mencari baju nikah untuk hantaran, matahari dah nak terbenam baru lah dapat. Pastu pakai taram je ambik veil dekat kedai yang sama jugak, alang-alang boleh buat hantaran sekali. Eh, ada ke orang bagi hantaran baju nikah sekali dengan veil? Bahah, tu lah, tak mau pikir habis-habis. Okeylah, tak nak mendownkan diri sendiri dengan cerita yang lebih down, saya nak share2 veil yang saya suka. Yang saya suka tau, bukan orang lain.


meh, meh, kita tengok piccas...





Tengok yang ini
amboi, labuhnya, sarat jugak lace dia....


Yang ini jugak
Suweet je, classy... 


pastu tengok yang ini pulak
 Sangat gorgeous, ke sebab model dia gorgeous? Apapun, tahap labuh dia amat menepati citarasa.
Kalau saya pakai, nampak g.o.r.g.e.o.u.s macam ni tak?


Yang ini lagi
 Baru perasan, most of the lace design adalah lebih kurang sama, the difference is the veil size je....




Ini pulak?
Ha, ini lain sikit..
But nampak sedikit heavy... and agak labuh di bahagian belakang


yang ini, yang ini? 
Eh, eh, kenapa macam sama je dengan yang kat atas?


Cer tengok yang ni pulak....
Meletups taw. Suka lace dia.... Simple yet nice and suci mata memandang....
The veil is kinda pendek sikit la, sesuai pada yang prefer veil pendek..
(tapi sebenarnya veil sendiri pun pendek lebih kurang macam ni jugak...--)


Hoh, banyaknya veil idaman saya. Padahal nak nikah sekali je. Sebenrnya, ada persamaan antara semua veil2 di atas, perasan kan. Perasan lah tu... Dah cerita pun. Veil ni semuanya berlace di hujung keliling veil. And  agak labuh. Really caught attention kan. This kind of veil comes from Spain, Spanish-style gitu.. Rasanya nama veil ni adalah mantilla veil. Jadi, mari feeling2 sebagai orang Spain dengan mengenakan veil ini yeah! Nice kan. Nampak ayu-ayu. Nak nikah kena la ayu-ayu. (Sory ayu, tersedak). Tapi tak nak lah labuh sampai macam kat pic bawah ni. Naya kalau budak-budak terpijak, atau diri sendiri yang tersadung dek pembawakan veil labuh macam ni, tak kuasa taw.




But beware, kalau tersalah pilihan dekat bahagian lace tu, boleh terkonpius dengan lapik meja yang emak baru beli bulan lepas. So, berhati-hati is the keyword. No, pilihan tepat is the keyword. Tak kisah la, yang penting, biar ia nampak ekslusif. Ekslusif untuk pengantin baru...






Rasanya, saya paling suka yang dibawah ini lah, veil nikah idaman yang menusuk qalbu....

love love love.....



Thanx with

2 comments:

K.I.N.A said...

salam..hai enef!
rasanya ni kali pertama kina jenguk blog enef..suka title blog ni..all da best for your preparation ok..:)..
sudah link enef..

ENEF with ♥ said...

Is that Kina? (Kelip2 mata...) Thank u thank u sudi jenguk, appreciate sgt, hehe... tgh risau jgak ni x prepare apa2 lagi, huhu. Btw, thnks ek Kina comel...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...